PANEL DISKUSIJA U PKS

U sredu 16.03. organizovali smo, uz podršku Privredne komore Srbije i Advantage Austria, panel diskusiju na temu: MSP – inovativan partner u razvoju organizacija. Svi učesnici diskusije istakli su značaj inovativnog pristupa poslovanju bilo da su u pitanju rešenja, sredstva, uređaji ili aplikacije, zarad uspeha neophodno je da svako preduzeće danas bude spremno da uvodi neke novine u svom i poslovanju svojih partnera. Samim tim, istaknut je značaj ulaganja u zaposlene, jer bez sposobnih, motivisanih i produktivnih zaposlenih ne bi bilo inovacija. Upravo zbog toga, gospodin Thomas Gabriel, predstavio je jedinstvenu austrijsku metodologiju za osnaživanje zaposlenih i povećanje produktivnosti AUTONOM TALENT®.

Panel Discussion 01
Panel Discussion 01

Saradnja malih i velikih preduzeća je upravo iz tog razloga značajna jer su mali u mogućnosti da brže iznađu rešenja za potrebe velikih dok veliki zahtevaju visok nivo profesionalizma i ujedno pružaju snažnu podršku u daljem širenju poslovanja malih. Zaključak sa skupa održanom u svečanoj sali Privredne komore Srbije odnosio se na značaj razmene iskustava i konstantnom traženju novih rešenja.

Učesnici panela bili su:

  • G. Miroslav Miletić – potpredsednik Privredne komore Srbije
  • G. Fabian Gems – trgovinski ataše pri Ambasadi Austrije
  • Mr Silvana Tričković – generalni direktor NBG Leasing
  • Mr Christoph Czettl – generalni direktor GRAWE osiguranje
  • G. Thomas Gabriel – direktor međunarodne prodaje AUTONOM TALENT® Consulting GmbH
  • G. Đorđe Maričić – vlasnik Maverick Consulting
Panel Participants
Panel Participants

Prijatelj događaja bila je vinarija Doja iz okoline Prokuplja. Poseduju 20ha vinograda na južnim i jugozapadnim padinama planine Jastrebac i planiraju da prošire vinograd na ukupno 50ha, od čega bi polovinu zasada trebalo da čini Prokupac. Doja je našim gostima i učesnicim a predstavila svoje dve etikete: belo (Chardonnay 50%, Pinot Grigio 50%) i rosé (100% Prokupac).

AT award winners
AT award winners