Maverick Consulting Tim

Đorđe Maričić - Maverick ConsultingĐORĐE MARIČIĆ je vlasnik agencije Maverick Consulting koja se bavi Organizacionim razvojem, Promocijom poslovanja i Korporativnim zdravljem. Vodio je mnoga predavanja i radionice u Srbiji, Austriji i Bosni i Hercegovini, radivši sa top menadžerima, timovima i liderima sa posebnim fokusom na komunikologiju. Visoko su ocenjeni njegovi treninzi iz veštine javnog nastupa i nastupa u medijima, pregovaranja, upravljanja prioritetima i motivacije. Nakon što je dobio sertifikat, učestvovao je u prevođenju i prilagođavanju psihometrijskog alata NBI™ (Neethling Brain Instrument) koji meri preference u razmišljanju. Od 2014. godine vlasnik je licence AUTONOM TALENT® i to kao regionalni partner za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Veći deo poslovne karijere proveo je kao novinar i urednik više radiotelevizijskih kuća sa nacionalnim pokrivanjem stanovništva kao i na dve vodeće televizije u Kanzasu. Predsednik je Organizacije za međugeneracijsku saradnju 35+, sekretar Pokreta trećeg doba Srbije i član Udruženja novinara Srbije. Rođen u Beogradu, više godina je živeo u Austriji i Americi gde je i diplomirao  komunikologiju i nemački jezik na Bethel College, Kansas. Đorđe je porodičan čovek koji voli prirodu, putovanja, sport i raznovrsnu egzotičnu kuhinju.

 

CV_Photo_KevinKEVIN DALY (Kevin Daly) je internacionalni stručnjak za trening i razvoj sa višegodišnjim iskustvom u oblasti organizacionog razvoja. Završio je poslovne MBA studije i kvalifikovani je administrator Myers Briggs Type Indicator (MBTI), Neethling Brain Instrument (NBI), Intercultural Development Inventory (IDI), EQ-i 2.0, EQ 360, i Intercultural Conflict Style Inventory (ICS). Vodio je na stotine seminara širom Evrope radeći zajedno sa talentima, menadžerima i liderima sa posebnim fokusom na komunikaciju, interkulturalne kompetencije i razvoj tima. Rođen je u San Dijegu, ali od 1996. godine živi u Beču odakle vodi svoju firmu Lighthouse Organizational Development. Uživa u putovanjima i posebno voli da radi sa multikulturalnim timovima.

 

 

MONIKA PICKER  je tokom svog dvadesetpetogodišnjeg boravka u inostranstvu, najveći deo vremena provela u Rusiji, Poljskoj, Srbiji, Jugoistočnoj Evropi i Centralnoj Aziji radeći sa top menadžmentom, mladim stručnjacima, umetnicima i akademskim liderimaNjeno  interkulturalno, profesionalno iskustvo je neprocenjiv izvor njenim klijentima, koji im pruža solidnu osnovu za razumevanje tema poput trajnih promena, samoupravljanja i svakodnevnog poslovanja.  Monikin fokus jesu oblasti Preduzetničko razmišljanje i Razvoj poslovanja i zaposlenih, sa ciljem dostizanja punog potencijala.  Monika ima doktorat iz oblasti kulture, prava i filologije. Monika je  ICF sertifikovani PCC Business Coach sa fokusom na komunikaciju, interkulturalno razumevanje i usaglašenost. Rođena u Austriji/Salzburgu, Monika je zaljubljenik u klasičnu  muzku, umetnost, knjige i dobar poslovni stil.

 

 

L-Ristl_0040 (1)ANDREA RISTL je osnivač i generalni direktor AUTONOM TALENT® Consulting GmbH. Ima  dugogodišnje  internacionalno iskustvo kao konsultatnt u upravljanju ljudskim resursima  sa posebnim fokusom na upravljanje promenama,  upravljanje talentima, kompenzacije i  benefite, upravljenje stresom i razvojem timova.  Takođe, Andrea  ima više od 15 godina radnog iskustva u različitim kompanijama radeci na najvišim menadžerskim pozicijama. Njen trenutni fokus je personalni i organizacioni razvoj zasnovan  na stvarnoj HRV (varijabilnost srčane frekvence) meri. Predavač je na Dunav Univerzitetu u Kremsu i veoma je tražen izlagač na konferencijama. Poseduje diplomu društvenih i ekonomskih nauka Univerziteta u Beču, a takođe je sertifikovani  trener za grupnu dinamiku (Hernstein Institute) i mentalni trening (Academy H. Reiter). Andrea živi u Beču, uživa u putovanjima i upoznavanju drugih kultura.

 

Svetlana Nikolić - Maverick ConsultingSVETLANA NIKOLIĆ je HR ekspert sa dugogodišnjim iskustvom na polju Organizacionog razvoja. Po obrazovanju je profesor razredne nastave, a prva iskustva u radu  sa decom-liderima, stekla je kao srednjoškolac i izviđač, učestvujući u programima za obuku mladih lidera Saveza izviđača Beograda. Svoja akademska znanja upotpunila je master studijama na Fakultetu organizacionih nauka, u domenu ljudskih resursa. Svetlana ima dugogodišnje međunarodno iskustvo na kontinuiranim programima razvoja srednjeg menadžmenta u industriji. U Maverick Consulting zadužena je za programe obuke trenera, razvojnih programa za srednji i visoki menadžment kao i programa za razvoj timova. Poslednjih pet godina, angažovana je o kao stručni saradnik za obuke u Francusko-srpskoj privrednoj komori. Tokom Univerzijade u Beogradu 2009. godine, bila je koordinator za trening i obuku volontera. Vlasnica je konsultantske i menadžment agencije „Spin Team“, i Agencije za animaciju dece „Čigra“, koja, između ostalog, godinama sarađuje sa Olimpijskim komitetom Srbije. Slobodno vreme provodi sa porodicom, bavi se fitnesom i dugim šetnjama.

 

Dragana Roter - Maverick ConsultingDRAGANA ROTER je senior ekspert za komunikaciju, a u Maverick Consulting bavi se strateškom Promocijom poslovanja i Organizacionim razvojem. Profesionalnu karijeru započela kao novinar u Radio Beogradu, a nastavila u Vladi Republike Srbije. Poslednjih 18 godina radila je kao rukovodilac korporativnih komunikacija u Vip mobile d.o.o., a pre toga kao direktorka marketinga i PR-a u Komercijalnoj banci a.d.  i PR menadžer McDonald’s-a u Srbiji. Vodila je brojne timove i projekte, uspešno organizovala desetine promotivnih kampanja i događaja za koje ima i strukovna priznanja. U septembru 2015. započela je karijeru konsultanta u želji da svojim bogatim profesionalnim iskustvom i znanjem pomogne firmama, javnom sektoru i nevladinim organizacijama u eksternoj i internoj komunikaciji, odnosima s medijima, kriznom PR, lobiranju, brizi o korisnicima (CRM), kao i u upravljanju promenama, liderskim veštinama i motivaciji zaposlenih. Magistrirala je na Pravnom fakultetu i uspešno završila više međunarodnih specijalizacija. Aktivna je u Društvu Srbije za odnose s javnošću, a članica je i Udruženja novinara Srbije. Rado se uključuje u volonterske aktivnosti, dok slobodno vreme ispunjava druženjem, rekreacijom, čitanjem i odlascima na koncerte i pozorišne predstave.

 

Thoma GabrielTHOMAS GABRIEL (Thomas Gabriel), glavni čovek FRANCON Business Empowerment Worldwide, ima izuzetno bogato iskustvo kao izvršni direktor za međunarodnu prodaju. Zahvaljujući svojo odličnoj mreži tehničkih i prodajnih profesionalaca uspešno posluje u EMEA (Europe, Middle East and Africa) i da uspostavlja održivo poslovanja na tržištima u razvoju.  Tomas uvek voli da prihvati put pun izazova i da na sebe preuzme pionirske poduhvate. Njegov moto je “biti uvek korak ispred drugih”. Danas, sa skoro 30 godina stručnog znanja u plasiranju premijum proizvoda na nova tržišta, poseduje veliko razumevanje regionalnih kultura i međunarodnih tržišta. Kao viši lider prodaje sa potvrđenim rezultatima, navikao je da stvara visoko efektivne poslovne strategije kako bi postigao uspeh. Njegova stručnost iz međunarodnog menadžmenta i savetovanja omogućava mu da razvija i prenosi znanje u okviru biznisa. “Nema evolucije bez promene“ je uverenje Tomasa Gabrijela.

 

GZ PhotoDr DŽORDŽ ZAKARIJADES (George Zachariades) je menadžment savetnik i viši menadžer s ogromnim iskustvom u veoma različitim granama poslovanja. Poseduje značajno iskustvo u oblasti razvoja ljudski resursa kroz treninge i iskustvo organizacionog razvoja. Završio je master i dokrotrske studije iz oblasti poslovanja a osnovne studije iz obasti marketinga i prava. Vodio je mnoge organizacije kroz različite projekte i seminare širom Evrope, Afrike i Južne Amerike, radeći zajedno sa postdiplomcima, menadžerima i liderima sa posebnim fokusom na veštine upravljanja, vođenja, upravljanje projektima i strategiju. Voli da putuje i da sarađuje sa multikulturalnim timovima.

 

ALEKSANDRA ZEČEVIĆ MARIČIĆ je ekspert iz oblasti rekreacije sa više od 10 godina iskustva u kreiranju i sprovođenju različitih rekreativnih programa i animacije za decu, odrasle i osobe trećeg doba. U Maverick Consulting vodi programe Korporativnog zdravlja gde za klijente firme organizuje pojedinačne i grupne rekreativne i fitnes programe. Aleksandra se trudi da svoje teorijsko i praktično znanje o različitim sistemima joge i Pilatesa primeni u službi korporativnog zdravlja, a njeni programi su uspešno primenjeni u više domaćih i stranih kompanija. Autor je programa „Vežbajmo zajedno“ na Olimpijadi sporta zdravlja i kulture trećeg doba. Osnovne studije završila je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Odsek-sport, smer-rekreacija. Master studije je diplomirala na Fakultetu za sport i turizam – Tims u Novom Sadu sa tezom “Fizička aktivnost i kifotično loše držanje učenika”. Osnivač je i član Pokreta trećeg doba Srbije, a član je i Saveza za sportsku animaciju i rekreaciju Srbije. Ljubav prema vežbanju je nasledila od oca uz kog je naučila i razumela značaj aktivnog načina življenja i zdravih životnih navika. U sportskom okruženju je od svoje pete godine i od 2003. godine nosilac je crnog pojasa u karateu. U slobodno vreme uživa u vožnji bicikla, porodičnom životu i druženju sa vedrim i inspirativnim ljudima.

 

Snežana Ralić Maričić - Maverick ConsultingSNEŽANA RALIĆ MARIČIĆ je stručnjak sa dvadesetogodišnjim iskustvom iz oblasti nutricionizma. U Maverick Consulting je konsultant o ishrani u okviru Korporativnog zdravlja. Profesionalnu karijeru započela je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u Domu zdravlja Obrenovac, kao osnivač Savetovališta za ishranu zdravih i bolesnih osoba, gde i danas radi. Učestvovala je u osnivanju i radu Savetovališta za dijabetes, a radila i u Službi medicine rada pri JP TE “Nikola Tesla” i TE “Morava”. Jedan je od osnivača Društva nutricionista Srbije. Bila je šest godina član Predsedništva Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Koautor je projekta: “Osnovni principi pravilne ishrane mladih – nutricionistički i psihološki aspekti”, koje je podržalo Ministarstvo prosvete za školsku 2007/08. godine, a objavila je i više zapaženih stručnih radova iz ove oblasti. Uređivala i vodila emisiju o pravilnoj ishrani na Radio Obrenovcu. Završila je master studije iz Javnog zdravlja pri Medicinskom fakultetu u Beogradu i to sa prosečnom ocenom 9.50, zatim Školu za edukatora prevencije tipa 2 dijabetesa, kao i obuku za pisanje i upravljanje EU projektima. Snežana je posvećena porodici, voli cveće, muziku, pse i u slobodno vreme bavi se fotografijom i čitanjem.